Tips för en renare arbetsmiljö.

Det är viktigt att främja en trygg och hälsosam arbetsplats.
Genom att förbättra sin arbetsplats på olika sätt så ökar man med andra ord produktiviteten.
Arbetsgivaren har ett ansvar att förebygga ohälsa och skador på arbetsplatsen men alla behöver samarbeta för att detta målet ska uppnås.

Hälsan på en arbetsplats främjas av flera olika delar varav alla är lika viktiga, oavsett vad det är för verksamhet man har så finns det en sak som alla har gemensamt och det är lokalvården.
Genom att arbetsplatsen anlitat städfirma Stockholm som kan utföra allt ifrån hemstädning Stockholm till flyttstädning Kungsholmen när det är influensatider så gör man redan en stor del bara där.
En ren arbetsplats innebär att det är mindre risk för sjukskrivningar. Även arbetsmoralen höjs om man arbetar på en plats som man trivs på och som är välstädad.

Varje sjukskrivning en arbetsplats kan undvika innebär minskade kostnader, så det är inte bara städningen som man kan lägga ner energin på.
Genom att utveckla fram metoder som sliter mindre på kroppen och införskaffa ergonomiska redskap, inventarier och hjälpmedel gör väldigt mycket i längden.

Om man har kontorsstolar som inte är ergonomiska så finns det en risk att ryggen skadas och kan innebära en längre sjukskrivning som kostar företaget mycket pengar i ren arbetsförlust.
Sitter man på ett sätt som belastar någon muskel eller led en längre tid så kan denna ansträngningen leda till en inflammation som tar väldigt lång tid att läka.

Många företag erbjuder friskvård som innebär att dom anställda kan få gratis gymkort på bekostnad av sin arbetsplats.
Andra ställen tar det ett steg till och erbjuder friskvårdstimme där den anställda kan utföra en valfri fysisk aktivitet under arbetstid samtidigt som den får lön.
I vissa fall så kan anställda få andra förmåner som nedsatt pris på hemstädning av städfirma eller liknande.