Hur man känner igen en snusare

Det var självklart att man förr kunde lätt urskilja snusare genom den stora utbuktningen på läppen.

Utvecklingen framåt har kommit fram till snus som både är mindre till storleken men ändå bibehåller sin styrka.
Smakvariationerna är i överflöd och man hittar enkelt nya smaker när man ser sig om i välsorterade butiker.

Hur kommer det sig att man föredrar tobaksfritt snus då?
Svaren kan vara många samtidigt som det räcker med bara ett svar, det är helt enkelt bättre.
Dom vita små prillorna missfärgar inte tänderna och tandköttet och håller sig dessutom helt vita efter man snusat en längre tid.

Eftersom prillorna är så pass små som dom är så syns det inte att man snusar eftersom överläppen inte längre buktar ut.

En annan faktor som gjorde det lätt att urskilja en snusare var att man kände det direkt på doften när en snusdosa öppnades.
Direkt kunde man känna en stark stickande doft som spred sig och tog över, även i större lokaler så kunde man känna doften tydligt.

Den nya tobaksfria snuset är helt annorlunda, när man öppnar en dosa så möts man av en frisk diskret doft som är behaglig.
Prillorna är även kritvita och torra, vilket gör att dom inte börjar rinna så lätt.

Om nu en tobaksfri prilla skulle börja rinna så smakar detta mycket bättre än en vanlig prilla med tobak, dessutom så blir inte saliven färgad och om man behöver spotta så blir det ingen otrevlig syn.

Så vad är det som avslöjar en snusare som snusar tobaksfritt snus då?
Det vet man egentligen inte eftersom en snusare kan diskret snusa utan att man vet om det.

En vanesnusare som är van att trycka in en näve snus i munnen för att få tillfredsställelse genom nikotinet gör klokt i att testa dessa nya nikotinpåsar.
Detta beror på att eftersom nikotinet är tillsatt och inte beror på mängden tobak så finns det prillor med högre koncentration nikotin i sig.
Idag finns det märken som Pablo där nikotinhalten är på riktigt höga 50 mg/g och dessa rekommenderas enbart till dom som har extra högt nikotinbehov.

Så dom som brukar ta två eller flera prillor på samma gång kan dra fördel med denna högre styrka och få en bättre ekonomi eftersom man bara använder sig av en prilla istället för flera.
En av dessa starka prillor kan motsvara upp till 8 normalstarka prillor så man får vara lite försiktig.

Eftersom tobaksfritt snus är tillverkat av smakneutrala material så innebär detta att man kan experimentera lite mer fritt när det gäller smakerna.
Tobak har en rätt dominant och stark smak där man förr försökte hitta smaker som antingen döljer eller helt enkelt går bra ihop med smaken av tobak.

Nu har tillverkare möjligheten att experimentera och få fram smaker som man inte tidigare kunnat överväga när det gäller just snus, ett av dessa exempel är Lyft London Flair som smakar gurka och svartpeppar.
Självklart finns det fortfarande klassiska smaker att hitta i den tobaksfria snushyllan i din butik, smaker som bergamott, enbär och tobak finns det att finna.
Nixs Bergamott Tobacco har en klassisk smak som många vanesnusare kommer att känna igen.

Mint är den vanligaste smaksättningen och som det finns mest av just nu, någon form av mint för sig själv eller i kombination är väldigt populärt.
Där Velo är ett av märkena där man genomgående har mintsmak i sina smakvariationer.

Fruktsmaker och smaker av godis dyker upp här och var där tillverkare provar sig fram för att hitta smaker som känns igen och som kan bli populära i framtiden.
BLCK Watermelon är en intressant smaksättning där man försöker avge en god smak av vattenmelon som inte känns kemisk, det har dom lyckats rätt bra med.