Dags att renovera

Det brukar hända med jämna mellanrum att renoveringslusten infinner sig. Kanske hemmet börjar se lite trist ut och du är i behov av lite nytt omkring dig.

De flesta av oss har dock varken tid eller råd för någon helrenovering men du kan piffa upp hemmet på relativt billiga och enkla sätt.

Hälsan uppåt väggarna

Att fixa väggarna genom att måla eller tapetsera om har omedelbar verkan på humöret, fondväggar kan tex vara en riktig färgklick i vardagen. Dessutom förlänger det faktiskt livet på väggarna då de blir ordentligt rengjorda och färgen motverkar risken för mögel.

När du målar väggarna med akrylfärg så stänger du av syretillförseln för eventuella mögelsporer. Därför är ny tapet eller färg inte bara kosmetiskt utan även sunt för dina väggar. Dom flesta måleri har koll på komplementära färger och kan ge bra råd kring vad du ska satsa på för maximal trivsel i ditt hem.

Stora förändringar

En ny färg eller tapet på väggarna kan ändra hela din inredningsstil. Om du till exempel alltid haft vita väggar och även dina möbler är vit, testa att måla väggarna i någon helt ny färg.

Efter det kan du plocka upp just den färgen i lite nya kuddar och prydnadssaker av olika slag. Vips har du fått ett helt nytt rum.

Det kan också vara spännande att byta från färg till tapet. Något som blivit trendigt i tapetväg är blommor, träd och naturliga mönster. Tänk Cottagecore exempelvis, som går ut på en flykt från våra hektiska liv till en mer fridfull tillvaro. Något många glömmer är att måla tak! Ett nymålat tak är pricken över i:et i många hem.

Även 70-talstapeter har varit trendigt ett tag och de kan verkligen liva upp ett rum. Stora blommor eller geometriska mönster i starka färger som genast ger rummet en ansiktslyftning.

Gör det själv eller ej

Visst går det bra att måla eller tapetsera om själv men det är inget vi rekommenderar, men många anlitar målare fönster för att undvika olyckor. När du behöver en omedelbar förändring så är det både enklare och snabbare att lämna över till proffsen.

Det är inte svårt att hitta en målare Stockholm om du söker på nätet eftersom det finns många företag som håller på med måleri i Stockholm med omnejd. Säkerligen även på andra platser i landet men nu pratar vi Stockholm.

Många målare gör även tapetsering så du kan söka efter till exempel tapetsering södermalm och hitta mängder av förslag.

Det svåra med att göra det själv är att troligtvis inte gör det viktiga grundarbetet lika bra som proffsen. Måla är ingen konst men det är grundarbetet som ser till att det blir bra och gediget.

Tänk på detta

När du söker efter måleri Stockholm eller tapetsera Stockholm så finns lite att tänka på när du går igenom sökresultaten.

Till exempel hur lång erfarenhet firman har och att de verkligen kan jobbet. Oftast kan du läsa på deras hemsida om detta. Du vill också att ditt måleri Stockholm har goda referenser från tidigare kunder. Då kan du känna dig tryggare med att anlita dem.

Om firman kan beskriva i detalj hur de utför arbetet så är det en bonus. Då vet du att dina väggar får just den behandlingen de ska ha.

En del beskriver till och med hur du kan göra jobbet själv även om vi ändå tycker det är bäst att låta din målare Stockholm sköta allt.

Be om en offert

Så du har sökt på målare Stockholm eller tapetsera ort om du bor någon annanstans och du har hittat den rätta firman. I så fall är det dags att be om en offert så du vet från första början vad det kostar.

De bör även kunna berätta för dig hur lång tid arbetet kommer att ta. Kom ihåg att vi vill ha en snabb förändring här.

Om du är nöjd med offerten så är det bara att boka in firman. Sedan kan du sätta dig ner och bläddra på nätet efter snygga inredningsaccenter.